Spring naar de inhoud

Bajeer + NOVGROD

6 december 2022 // BAC ART LAB (gratis)

TIJDSTAFEL

19u30 – Deuren
20u00 – Bajeer
21u15 – NOVGROD

Bajeer

Bajeer omschrijft zichzelf als een sprookjes-rock band die open bloeit in Brussel. Hun sound omarmt eenieders unieke klank wat leidt tot een psychedelisch platform voor soundscapes, stevigere riffs, en verassende verhalen met een sprookjesachtige flair. De eerste single “D05” komt uit op alle bekende streaming platforms op 5 December 2022 en hun debuut-EP volgt begin 2023.

NOVGROD

NOVGROD is het soloproject van Giel Cromphout, die u waarschijnlijk niet kent van El Yunque (RIP) en Blægger (RIP). Beide bands hielden zich bezig met geknutseld lawaai, bij Novgrod blijft enkel het geknutsel over. Elk nummer is geschreven en opgenomen op een hete zolderkamer in Diest. Elk instrument – op een verdwaalde contrabas en moeilijke piano na – door Giel zelf ingespeeld, terwijl hij geen enkel instrument fatsoenlijk beheerst. Maar dat is uiteraard niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat hij gewoon fijn doet waar hij zin in heeft. Lekker eigenwijs, maar stiekem ambitieus.
 

BAC ART LAB

Kunstenaars en wetenschappers zijn allebei ongelofelijk nieuwsgierig. Ze willen de wereld ontdekken en zijn dol op experiment. In BAC ART LAB, de werkplaats voor hedendaagse kunsten van KU Leuven, ontmoeten ze elkaar.
 
Adres: Vital Decosterstraat 102, 3000 Leuven