26 oktober 2023 // Het Depot
TICKETS
Kassa: 13 euro
TIJDSTAFEL
19u00 – Deuren
Het volledige tijdschema van dit festival komt online een week voor dat het festival plaatsvindt.
Kleine Crack & Slagter
Kleine Crack – op zijn paspoort staat Lenny Gerard – is een evil motherfucker uit Schoten. Sinds een jaar of vijf zendt hij schokgolven door de ondergrond van de Nederlandstalige hiphop, tot over de Moerdijk toe. Hij dweept met vampieren, heksen en spoken, drinkt bloed – of toch Kasteel Rouge-bier – en loopt rond met een lijf vol tatoeages, niet zelden met het cijfer 666. De horrorrap die hij samen met zijn beatmaker Slagter in een ziedend tempo via ep’s de wereld instuurt, is geënt op de alternatieve hiphopscene die in de jaren 1990 in Memphis opgang maakte en die zich liet inspireren door drugs en moorden, gelardeerd met cues uit horrorfilms.
Toen de 25-jarige Gentse producer Hector Devriendt – a.k.a. Jennifur – werd gevraagd om de huiscomponist te worden van het nieuwe snowboardspel Shredders, kon hij iets van zijn bucketlist afvinken. Met zijn volledige album Nowhere, Now Here levert hij de officiële score voor het videospel dat wereldwijd gelanceerd werd op Xbox Series en Steam. Naadloos overgaand tussen zachte elektronica en ambient naar wat zwaardere IDM, peak time house en dreunende techno, blijkt de muziek een uitstekende gids te zijn om door de bergen te shredden.
LũpḁGangGang is een band die opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. De band schippert tussen zoeken en vinden. Die zoektocht kun je het best live meemaken, want het constante enthousiasme en de ontembare energie die ze hieruit halen, maakt het zoeken misschien nog juist iets interessanter dan het vinden! Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang.
Eosine
Even wegdromen bij sfeervolle shoegaze of etherische dreampop, het is een heerlijk gevoel. Daarbij denken we al snel aan iconische bands als Slowdive of Beach House, maar de toekomst van het genre is gewoon op eigen bodem te vinden. Eosine komt uit Luik, en is de band rond frontvrouw Elena Lacroix. Twee jaar geleden verscheen hun debuut EP ‘Obsidian’ via JauneOrange, en de weelderige sound en indrukwekkende vocals grepen luisteraars meteen naar de keel.
Barno Koevoet & The Duijmschpijkers
Barno Koevoet & The Duijmschpijkers gooien vettige baslijnen, snijdende gitaren en pompende drums in de blender. Ze brengen een mix van Amerikaanse hardcore à la Turnstile met vernieuwende punkrock. Het resultaat noemen ze zelf ADHD-rock. Hun nummers zijn vlijmscherp en inventief. Songs met titels als ‘Fight Me Boomer’ en ‘Fat Scum’ gaan over frustraties in het dagelijkse leven van frontman Barno.
Whoman
Whoman bestaat uit de tweelingen Mira en Ambroos De Schepper (die laatste kent u misschien van Kosmo Sound en Bandler Ching), Lou Wery (STACE, Paradoxant) en Gaspard Sicx (Run Sofa, GUM). De groep timmert al een tijdje aan de weg, maar schiet nu eindelijk echt uit de startblokken.
Mia Lena
Mia Lena begon op zeer jonge leeftijd met muziek. Ze nam pianoles en werd op handen gedragen door Amy Winehouse, Lionel Richie, Norah Jones en The Beatles, naar wie haar vader non-stop luisterde. Hij bracht Mia haar liefde voor muziek bij.
Vandaag heeft Mia Lena besloten om zich te wijden aan het Frans, haar moedertaal. Ze vindt er een kwetsbaarheid en authenticiteit in waar ze van houdt. Haar eerste EP “Ptit Ange” is gepland voor release op 6 oktober 2023.
Neptune Bloom
Neptune Bloom is een psychidelisch indie-rock duo rond Lili Daans en Rueben Van den Broeck. De band ontstond tijdens de coronaperiode via het VIBE-platform muzikant zoekt muzikant. De lange afstand tussen het duo wees hen toe tot een stapsgewijs online schrijfproces van heen-en-weer gestuur. Dit vertaalt zich in een dromige, lo-fi sound waar de eigenheid van beide leden diep zit ingebakken.