Spring naar de inhoud

Het Depot & INUIT present overdrive

18 oktober 2022 // Het Depot

TICKETS

Kassa: €13

TIJDSTAFEL

19u00 – Deuren

Het volledige tijdschema van dit festival komt online een week voor dat het festival plaatsvindt.

abrahamblue.

abrahamblue. uit Antwerpen liet zich in zijn jeugd inspireren door een breed spectrum aan genres. Van klassieke Arabische zangers zoals Fairuz of Abdel Halim Hafez, over Michael Jackson tot Beethoven en Bach. Tot hij jazz ontdekte. abrahamblue combineert jazz met nineties hiphop, soul en gospel tot een eigen, eclectische stijl. Zijn zoektocht naar een unieke melodische groove leverde hem de award Most Promising Artist Of The Year op de Red Bull Elektropedia Awards op. Zijn eerste EP, ‘Tracks I Made Last Summer’, werd opgepikt door BBC Radio 1 en Studio Brussel. Zijn meest recente worp ‘Prove It’ is wederom een schot in de roos.

Meltheads

Mag het vooruitgaan? Reken maar dat het voor Meltheads hard zal gaan! Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amy and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.

Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, speelde een uitverkochte releaseshow in Trix Café (waar ze ook resident zijn), schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo’ Rock Rally. Toch moet – nee, gààt – het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan.

Ada Oda

Ada Oda is een nieuwkomer in de Brusselse scène die zelfverzekerde postpunk van de jaren tachtig combineert met melodieuze Italiaanse accenten. De band, die in 2020 tijdens de eerste lockdown werd opgericht door César Laloux (The Tellers, BRNS, Italian Boyfriend), krijgt al snel gezelschap van Victoria Barracato, die opvalt door haar heldere stem en haar Siciliaanse afkomst. Door opzettelijk met eenvoudige songstructuren te werken, brengt César zijn liefdesliedjes met een opvallende lichtheid. Op het podium en in de studio wordt het duo omringd door Marc Pirard op bas (Italian Boyfriend), Alex De Bueger (Alaska Gold Rush, Gros Coeur) en Aurélien Gainetdinoff (San Malo, Yolande Bashing) op gitaar. Hun eerste lp, ‘Un amore debole’, zal eind 2022 worden uitgebracht door 62 TV.

MAHINA

Sommige mensen worden geboren met een overdaad aan talent. De Belgische artieste van Congolese afkomst kan in een oogwenk overschakelen van een Aaliyah of Alicia Keys-achtige r&b-stem naar dancehallklanken en -ritmes. Na het uitbrengen van ‘Voix Cassée’, haar eerste in het Frans gezongen single, en een verblijf in de studio met de Nyege Nyeye-kliek, bereidt ze nu de release voor van haar eerste EP ‘R.M.C (Reclaiming My Crown)’.

Nona Problemo

Nona Problemo staat voor heerlijke rammelpop met mooi gedoseerde gitaartjes, een repetitieve krautrockdrum en rollende baslijnen die werken op de heupen. 

Dishwasher_

Dishwasher_ is de Gentse jazzband van Arno Grootaers (Pavlove), Werend Van Den Bossche (Suura) en Louise van den Heuvel (Supernova). Samen wil het trio de muren tussen genres slopen en muziekliefhebbers op een ingenieuze sound trakteren die ze zelf als krautjazz bestempelen.

Het drietal heeft een liefde voor computermuziek en hanteert z’n traditionele instrumenten dan ook op zo’n manier dat de link met klassieke jazz nog ver te zoeken is. Hun bruisende, geïmproviseerde livesets zijn onvoorspelbaar en staan het publiek toe om in het moment te leven.

Salome

Op ‘Something But Plausible’, een eerste ep verschenen via High Heal, verwelkomt Salome ons in een universum van emotionele pop en cutting edge electro. Haar oprechte songs doen even veel denken aan Kate Nash of Lily Allen als aan Oklou of Lauren Auder. Diens laatste go-to producer Dviance zat bij Salome dan ook achter de knoppen samen met rogergoon.

Ysmé

Ysmé is een Brusselse rapster en zangeres die dankzij haar gevatte teksten en kleurrijke wereld een rijzende ster in de Belgische scene is. Eind december 2021 maakte ze indruk tijdens de Brusselse editie van Sound Track, één van de grootste muziekwedstrijden voor opkomend talent in België, en werd ze uiteindelijk ook als één van de laureaten verkozen. Ysmé voelt zich op een podium als een vis in het water, geen wonder dat ze ook theatermaakster en actrice is.

Lou K

Lou K is het nieuwe project van de multidisciplinaire artieste Lucie Lefauconnier waarmee ze luchtige en melancholische rocknummers uitbrengt. Op het podium wordt ze bijgestaan door Alice Vande Voorde (La Chiva Gantiva, Kùzylarsen, etc…), Leslie Gutierrez (Pega) en Thècle Joussaud (Lylac, Jonathan Bénisty, etc…).

Het Depot

Het Depot is een concertzaal in Leuven, gelegen aan het Martelarenplein. Het Depot organiseert concerten en festivals en biedt muzikanten, dj’s en muziekliefhebbers de kansen om zich creatief uit te leven en te groeien.
 
Adres: Martelarenplein 12, 3000 Leuven