Spring naar de inhoud

Ohio Mark + True Champions Ride On Speed

24 mei 2022 // M Leuven (gratis)

TIJDSTAFEL

19u30 – Deuren
20u00 – Ohio Mark
21u15 – True Champions Ride On Speed

Ohio Mark

Ohio Mark hult zich in een waas van gitaren en noise. Erik Van Hoecke en Pieter De Cnudde buigen de uitstervende synths van hun vorige band, The Dead Color, om tot shoegazy gitaren en brute post punk drums. Benjamin Caes, van noise band Crowd of Chairs, maakt de band compleet. Na een handvol singles en gastbijdrages op ‘a sentimental mixtape, vol 1 & 2’ brengt het Antwerps/Gentse combo ‘Exotism’ (2019, sentimental) uit. Een EP die voluit alle tinten van luidheid aftast.
Met een vervolg EP in aantocht en een pandemie op de terugweg is Ohio Mark
klaar voor shows.

True Champions Ride On Speed

True Champions Ride On Speed, kortweg TCROS, is een luid instrumentaal rock trio uit Antwerpen. Na het releasen van hun titelloze debuutalbum in 2010, speelde de band op talloze podia en bouwde een sterke live reputatie op.

Dissonante gitaar/casio riffs, knallende drumbeats en dreunende baslijnen, in combinatie met een oor voor fijne composities maken TCROS zonder twijfel een van de meest interessante bands in de Belgische underground scene. TCROS brengt krachtige rock met overstuurde elektronica, lokt je uit je comfortzone en laat een indruk achter die je niet snel zult vergeten.

TCROS is Seppe Dyck (guitar & keys), Stefan Hooijmans (bass) and Brent Van Poele (drums).

M LEUVEN

M Leuven is een museum in de Leuvense binnenstad, op de locatie van het vroegere stedelijk museum Vander Kelen-Mertens. Het museum beschikt over een eigen collectie van meer dan 52.000 werken.
 
Adres: Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven