Spring naar de inhoud

Over ons

INUIT werd opgericht in de zomer van 2018 met als doel maandelijks optredens te organiseren op unieke locaties in Leuven. Sinds de eerste editie heeft INUIT een podiumkans geboden aan meer dan 125 bands en hebben meer dan 15.000 toeschouwers kunnen genieten van jong talent in cafés, kapellen, restaurants, parken en musea.

Roots in Leuven

Om dit alles te realiseren, bouwde INUIT doorheen de jaren een sterk netwerk op in en rond Leuven. Zo heeft de organisatie nauw samengewerkt met 32/8, STUK en M Leuven.

Mede dankzij het grote succes werden de activiteiten inmiddels sterk uitgebreid, maar voor ons blijft er één zaak centraal staan: zo veel mogelijk livemuziek naar Leuven brengen.

Weerslag in België

In de unieke zomer van 2020 organiseerde INUIT vijf concertavonden. Het programma streek iedere zaterdag van 11 juli tot en met 8 augustus neer op een unieke locatie en gaf een podium aan tien Belgische artiesten.

In 2021 werd er succesvol samengewerkt met Leuven Jazz, Bar Bleu, STELPLAATS, De Hoorn, GROEF en het KNAL! Planetarium Music Festival.

Het jaar 2022 zorgde dan weer voor passages in o.a. Noir Coffeebar, Leo Caerts, de Velodroom en M Leuven. INUIT blijft groeien en streven naar nog meer livemuziek in 2023!

220811-zomer-van-M-17-DiederikCraps-social
4
Jaar
125+
Bands
15.000+
Toeschouwers