Over Ons

rOOTS IN LEUVEN

INUIT werd opgericht in de zomer van 2018 met als doel maandelijks optredens te organiseren op unieke locaties in Leuven. Sinds de eerste editie heeft INUIT een podiumkans geboden aan meer dan 60 bands en hebben meer dan 5.000 toeschouwers kunnen genieten van jong talent in cafés, kapellen, restaurants, enzovoorts. 

Om dit te realiseren, bouwde INUIT doorheen de jaren een sterk netwerk op in en rond Leuven. Zo heeft de organisatie nauw samengewerkt met onder andere 32/8STUK en KU Leuven

Mede dankzij het grote succes werden de activiteiten inmiddels sterk uitgebreid, maar voor ons blijft er één zaak centraal staan: zo veel mogelijk livemuziek naar Leuven brengen!

WEERSLAG IN BELGIë

In de unieke zomer van 2020 organiseerde INUIT – met de steun van Stad Leuven – vijf concertavonden in Leuven. 

Het zomerprogramma, genaamd INUIT EXIT, streek iedere zaterdag van 11 juli tot en met 8 augustus neer op een unieke locatie en gaf een podium aan tien Belgische artiesten. INUIT EXIT maakte hiermee deel uit van het programma “De zomer van 2020. Samen in Leuven.”

Ondanks de onvoorziene omstandigheden en de steeds veranderende maatregelen omtrent COVID-19 was elke editie volledig uitverkocht. 

In 2021 heeft INUIT nog veel meer in petto. Naast de heropstart van de reguliere werking, zal INUIT heel het land bereiken en worden de projecter nog grootser en nog spannender!

nl_NLNederlands