Spring naar de inhoud

Over ons

INUIT werd opgericht in de zomer van 2018 met als doel maandelijks optredens te organiseren op unieke locaties in Leuven. Sinds de eerste editie heeft INUIT een podiumkans geboden aan meer dan 150 bands en hebben meer dan 20.000 toeschouwers kunnen genieten van jong talent in cafés, kapellen, restaurants, parken en musea.

Roots in Leuven

Om dit alles te realiseren, bouwde INUIT doorheen de jaren een sterk netwerk op in en rond Leuven. Zo heeft de organisatie nauw samengewerkt met 32/8, STUK en M Leuven.

Mede dankzij het grote succes werden de activiteiten inmiddels sterk uitgebreid, maar voor ons blijft er één zaak centraal staan: zo veel mogelijk livemuziek naar Leuven brengen.

Weerslag in België

In de unieke zomer van 2020 organiseerde INUIT vijf concertavonden op unieke locaties met tien Belgische artiesten. Het jaar nadien volgde een succesvolle samenwerking met Leuven Jazz, Bar Bleu, STELPLAATS, De Hoorn, GROEF en het KNAL! Planetarium Music Festival.

De jaren 2022 en 2023 zorgden voor passages in o.a. Noir Coffeebar, Koffie en Staal, De Kapbar, Leo Caerts, de Velodroom en M Leuven. De kers op de taart werd overdrive, een indoor festival met beloftevolle acts in samenwerking met Het Depot.

INUIT blijft groeien en streven naar nog meer livemuziek in 2024!

230320-inuit-koffie-staal-22-DiederikCraps-social
5
Jaar
150+
Bands
20.000+
Toeschouwers