Spring naar de inhoud

Over ons

INUIT werd opgericht in de zomer van 2018 met als doel maandelijks optredens te organiseren op unieke locaties in Leuven. Sinds de eerste editie heeft INUIT een podiumkans geboden aan meer dan 100 bands en hebben meer dan 12.500 toeschouwers kunnen genieten van jong talent in cafés, kapellen, restaurants, parken,…

Roots in Leuven

Om dit alles te realiseren, bouwde INUIT doorheen de jaren een sterk netwerk op in en rond Leuven. Zo heeft de organisatie nauw samengewerkt met 32/8, STUK en KU Leuven. Mede dankzij het grote succes werden de activiteiten inmiddels sterk uitgebreid, maar voor ons blijft er één zaak centraal staan: zo veel mogelijk livemuziek naar Leuven brengen.

Weerslag in België

In de unieke zomer van 2020 organiseerde INUIT vijf concertavonden in Leuven. Het programma streek iedere zaterdag van 11 juli tot en met 8 augustus neer op een unieke locatie en gaf een podium aan tien Belgische artiesten.

In 2021 werd er succesvol samengewerkt met Leuven Jazz, Bar Bleu, STELPLAATS, De Hoorn, GROEF en het KNAL! Planetarium Music Festival.

In 2022 heeft INUIT nog veel meer in petto. Naast de heropstart van de reguliere werking, zal INUIT nieuwe wegen inslaan en worden de projecten nog grootser en nog spannender!

hyp
3
Jaar
100+
Bands
12.500+
Toeschouwers